Let´ s get it on

Visstnok er det slik at den musikken vi liker og husker best, er den vi hørte da vi var 14 år. Søsteren min og jeg har testet det ut, og jaggu kan jeg synge med fra start til slutt på alle låtene på spotifylisten med topplåter fra 1987. Men jeg har ikke tenkt til å basere gitarkonserten min på 80-tallslåter, altså. Publikum har begynt å komme med forslag til låter. Når jeg snakker om publikum i denne sammenhengen, så mener jeg mamma og pappa. Hva var russesangen din, den må jo med, mante de. De var imidlertid ikke like overbevist da jeg spilte av Thunderstruck med AC/DC på mobilen. Selv må jeg si at jeg digger låta, men jeg tror jeg skal vente litt med å foreslå den til gitarlæreren, av hensyn til hans hjertehelse.  

Jeg minte mamma og pappa på at jeg har en plan. At jeg starter med All Eyes on You, og knytter den til barneskolealder da ubehaget med oppmerksomhet var størst. Men hva med før det, ville de vite. Hadde jeg sjekket hvilken sang som lå på topp når jeg ble født? Hm, nei…?

Via Wikipedia fant jeg linken til Billboard Hot 100-lister fra 1940 til 2019 Jeg var SÅ spent på hvilken sang som var soundtrack til at jeg trådte inn i verden. Og jeg ble ikke skuffet da jeg så den; på dagen 8. september 1973:  

Let´ s get it on, med Marvin Gaye.

«Always a sexually charged performer, Gaye’s passions reach their boiling point on tracks like the magnificent title hit. Its fluid grooves so perfectly designed for romance as to border on parody. With each performance laced with innuendo, each lyric a come-on, and each rhythm throbbing with lust, perhaps no other record has ever achieved the kind of sheer erotic force of Let’s Get It On«
Sitat fra introen til YouTube-videoen under

Hallo verden, her er jeg!

Marvin Gaye! En av de beste musikerne innen pop, soul og R&B, og mange gromlåter, som blant annet Sexual Healing, hans siste store hit før han ble – hold deg fast – skutt og drept av sin egen far, pastoren i pinsemenigheten House of God. Som så mange andre vi kjenner til, taklet ikke Marvin Gaye berømmelsen så godt. Han utviklet et narkotikaproblem og ble paranoid og suicidal og hadde voldsomme krangler med faren. Familiemedlemmer hevder at han egentlig begikk selvmord da faren drepte han, fordi han tøyde strikken for hva faren kunne tåle for langt. Say whaat? 

Det minner meg om en episode av Derrick som satte en støkk i meg da jeg var yngre. En fyr begikk grov voldskriminalitet og slapp stadig unna med det. Til slutt ble han felt ved at en av hans ofre (eller pårørende til et offer, husker ikke helt) oppsøkte han og provoserte han helt til han la hendene rundt halsen hennes og klemte til. Jeg skjønte ikke hvorfor hun smilte så godt mens livet ebbet ut av henne, Men så, da politiet noen minutter senere brøt seg inn i leiligheten, innså jeg at hun hadde ringt dem på forhånd og sørget for at slimålen ikke kunne slippe unna når han ble tatt på fersken på et drapsåsted. Må nesten beundre motivasjonen hennes.

Tilbake til fødselslåta mi. Groovy og deilig flørtende, og samtidig er det umulig å unngå å legge merke til at hr Gaye insisterer på han ikke skal pushe noen til sex, og i samme vers synger fire ganger “let me love you” og “c´ mon”, i tillegg til “stop beating ´round the bush”. Det er kanskje ikke å pushe, å bare mase litt? Hvis han må mase, så er hen kanskje ikke så interessert, tenker jeg. Men jeg håper Marvin fikk masse (helt frivillig) kos og masse kjærlighet før han døde så tragisk.

Og så får jeg ta historien på alvor og vokte meg for å gå i den samme fella som alle de andre store artistene, nå som jeg blir gitarhelt. Skjønt, jeg er nok allerede på vei inn i uføret, for jeg har varslet gitarlæreren om at jeg etter hvert blir nødt til å innta alkohol før og under øvingene, ettersom jeg kommer til å være minimum sørpe full, før jeg går på den scenen om ett år.

Han vet nok ikke helt ennå hva han har sagt ja til.  

Let´ s get it on! 

PS! Versjonen til Marvin Gaye er selvfølgelig best, men i respekt for avdøde og hans musikalitet, så får vi gå vi for noe nærmere Lisa Lovbrands versjon.
Hvis gitarstrengene holder.

Let´ s get it on (Marvin Gaye) – Lyrics

I’ve been really tryin’, baby
Tryin’ to hold back this feeling for so long
And if you feel like I feel, baby
Then, c’mon, oh, c’mon, whoa

Let’s get it on
Ah, baby, let’s get it on
Let’s love, baby
Let’s get it on, sugar
Let’s get it on, woo hoo

We’re all sensitive people
With so much to give
Understand me, sugar (ooh ooh)
Since we’ve got to be here
Let’s live
I love you

There’s nothing wrong with me
Loving you, baby no no
And giving yourself to me can never be wrong
If the love is true, oh baby

Ooh don’t you know how sweet and wonderful life can be ooh (let me love you)
I’m asking you baby to get it on with me ooh ooh (let me love you)
I ain’t gonna worry (let me love you)
I ain’t gonna push, won’t push you baby (let me love you)
So c’mon, c’mon, c’mon, c’mon, c’mon, baby
Stop beatin’ ’round the bush, heyLet’s get it on (ooh ooh)
Let’s get it on (ooh ooh)
You know what I’m talkin’ ’bout
C’mon, baby, hey, hey
Let your love come out
If you believe in love
Let’s get it on, ooh
Let’s get it on, baby
This minute, oh yeah
Let’s get it on
Please, please get it on

I know and you know what I’ve been dreaming of, don’t you baby? (ah, ah, ah, ah)
My whole body makes that feelin’ of love, I’m happy (my body wants ya, my body wants ya)
I ain’t gonna worry, no I ain’t gonna push (ah)
I won’t push you baby, woo (ah ah)C’mon, c’mon, c’mon, c’mon, c’mon, darlin’
Stop beatin’ ’round the bush
Oh, gonna get it on (ooh, ooh)
Threatenin’ you, baby (ooh, ooh)
I wanna get it on (ooh, ooh)
You don’t have to worry that it’s wrong (ooh, ooh)
If the spirit moves ya (ooh, ooh)
Let me groove ya good (ooh, ooh)
Let your love come down (ooh, ooh)
Oh, get it onC’mon, baby (ooh, ooh)
Do you know the meaning? (ooh, ooh)
I’ve been sanctified (ooh, ooh), hey hey
Girl, you give me good feeling (ooh, ooh) (so good)
So good, somethin’ like sanctified (ooh, ooh)Oh dear I, baby (ooh, ooh)
Nothing wrong with love (ooh, ooh)
If you want to love me just let your self go (ooh, ooh)
Oh baby, let’s get it on (ooh, ooh)

Related posts

Leave a Comment