Min jobbhverdag

Forestill deg hvordan det er å endelig skrive under en jobbkontrakt, etter å ha vært arbeidsledig og kjent på utenforskap i en lengre periode. Tenk deg hvordan det er, etter titalls, hundrevis av avslag, å endelig bli sett for den du er, med den motivasjonen og de ressursene du har til å bidra, gjøre en forskjell for bedrifter, kollegaer og samfunnet som helhet? Kanskje hadde du begynt å gi opp håpet, kanskje var det mest bare bekymringer igjen.

Hvordan skulle du klare å beholde leiligheten eller huset? Hvordan skulle du kunne fortsette å forsørge familien? Hvordan skulle du bli kvitt den ekle følelsen av at samfunnet betrakter deg som en snylter med vondt i vilja? Og hvordan skulle du klare å holde motivasjonen oppe og alltid vise frem din beste side, etter dagevis, ukevis, månedsvis og til med år der ingen ser ut til å ha trua på deg, ingen gir deg en sjanse?

Så en dag. Der står det endelig. Ditt navn. Arbeidsgivers navn. En arbeidsavtale med plikter og rettigheter. Et sted å høre til. Et sted å få brukt evnene dine og et sted å utvikle deg videre. Fast, lønnet arbeid. Slutt på å sende meldekort til NAV. Kanskje du skal takke ja til høstens reunion med tidligere medstudenter eller kollegaer likevel; nå har du jo noe å snakke om du også!

Jobben som karriereveileder i JobLearn AS byr på de største gleder. Å få ta del i enkeltindividenes historier og dele deres suksesser gjennom målrettet, hardt arbeid, gir en enorm følelse av mestring og mening. Lykkefølelsen som oppstår når en som har stått utenfor trer inn i fellesskapet igjen, lever vi lenge på.

Og godt er det.

For denne jobben er ikke for pyser. Jobben som karriereveileder i tiltaksbransjen er ikke for deg som liker å komme til dekket bord. Og det er jammen ikke «jobben» som arbeidssøker på heltid heller. Noe av det verste vi mennesker vet, er å bli avvist. Så hvordan takle å få nei etter nei etter nei, hvis vi får svar i det hele tatt? Kollegaen min har et triks: «I dag skal jeg prøve å få nye 10 avslag!». Veldig irriterende, da – hvis han plutselig får en åpning og et møte med en potensiell arbeidsgiver på den niende telefonsamtalen? Don’t worry. 10 nye avslag venter i morgen.

Noen av dere husker kanskje at vi fortalte om Tony tidligere? Den høyst kompetente, velutdannede og trivelige kursdeltakeren som våget seg på en video-CV? Han fikk mange heiarop der ute, men hvem var det som snappet han opp først? Det var oss i JobLearn, det. For vi klarer faktisk ikke å se på at talent og ressurser står ubrukt hvis vi har noen som helst mulighet til å gjøre noe med det. I dag er Tony karriereveileder på et av våre tiltak for ungdom, og gjør stor suksess med det.

Ja, suksesshistoriene lever vi godt på. Faktisk lever vi alle godt på at arbeidssøkere kommer seg ut av NAV-systemet, blir selvforsørgende og får oppfylt og utviklet sitt potensiale. Det er viktig for velferden og livskvaliteten til oss alle sammen.

Denne måneden har vi på bare ett av de mange tiltakene i JobLearn feiret overgang fra NAV-stønad til arbeidskontrakter innen regnskap, butikk, transport, rekruttering og gårdsbruk. Ytterligere en kursdeltaker er på full fart mot jobb innen sikkerhetsbransjen. Og selv om arbeidskontrakten ikke er signert ennå, tillater vi oss å feire den betydningsfulle endringen i hvordan denne unge personen ser på seg selv. Karriereveileder mottok nemlig følgende SMS helt umotivert en morgen:
«JEG ER EN SUKSESSHISTORIE

Vi i teamet er skjønt enige om at bare den meldingen er verdt 100 avslag til.

Related posts

Leave a Comment