23. mars – Party like it´s 1911

Er det noen som er lei av å gå på tur? Jeg er egentlig ikke det, altså. Men jeg syns det er litt komisk hvor mye vi går tur nå. Det er liksom ikke stort annet å ta seg til.

Nå som solen er her merker jeg uansett at optimismen stiger. Jeg har begynt å planlegge ferie. Søkte om noen dager fri i mai. La ved kommentar på feriesøknaden til lederen min: «Stikker en tur til Maldivene». Fikk ferien godkjent! Hvis sjefen sier det er greit, da er det vel greit? 🙂

Jeg har bestemt meg for å smile til alle jeg går forbi. Jeg syns det er veldig hyggelig når noen smiler tilbake. Men jeg blir ikke lei meg når noen ikke smiler tilbake. Når noen glefser, blir jeg kanskje litt betuttet noen sekunder, men jeg henter meg raskt inn igjen. Tåleevnen for andres frustrasjoner er stor akkurat nå, kanskje i et håp om gjengjeldelse de dagene jeg går rundt og knurrer selv.

Mange ganger går jeg tur med musikk i ørene, noen ganger går jeg tur og skravler på telefonen og av og til har jeg selskap på tur. Når jeg har selskap på tur, blir det av og til mer oppdagelsesferd. Jeg er ikke så nysgjerrig av natur på tur, hvis du forstår! Da er det godt å bli smittet av andres utforskertrang.

På en tur med «naboen», oppdaget vi dette skiltet:

Read it and weep!

Les det en gang til. Der, ja. 3000 mennesker samlet til St. Hansfeiring. Her på Ljan! Den var ikke så stor den plassen, så de har nok danset tett i tett og satt nok også stablet oppå hverandre på benker og lå i hauger i musikkpaviljongen. Jeg har sjelden lengtet så mye etter å kunne transportere meg tilbake i tid. Tenk om jeg bare kunne høre SVOSJ, og så var det St. Hansaften, nydelig vær og jeg og naboen var omringet av 2998 andre feststemte mennesker! Jeg aner ikke hva slags musikk som var populær i 1911, men jeg skal love deg at jeg hadde danset med uansett.

Jeg syns også det var litt fascinerende at denne festen det vises til, ble arrangert under lock-outen i 1911. Og her står jeg under lock-down 110 år senere med FESTEFORBUD!

Ljan fikk enda mer puls nå, altså. Det verste partystedet, jo!

Er det for mye å håpe på at jeg kan samle 3000 venner og bekjente til St. Hansfeiring i år, eller er det innafor?

Denne sangen var en hit den gangen da jeg begynte å bli interessert i festing. Har sunget den høyt maaaaaange ganger. Tar den på nytt nå!

PS! Fremhevet bilde tatt av Dave Lastovskiy og lastet ned fra Unsplash

Fight for Your Right – Beastie Boys

Kick it!

You wake up late for school, man you don’t want to go
You ask you mom, please? but she still says, no
You missed two classes, and no homework
But your teacher preaches class like you’re some kind of jerk

You gotta fight for your right to party

Your pops caught you smoking, and he says, «No way!»
That hypocrite smokes two packs a day
Man, living at home is such a drag
Now your mom threw away your best porno mag (bust it!)

You gotta fight for your right to party

You gotta fight

Don’t step out of this house if that’s the clothes you’re gonna wear
I’ll kick you out of my home if you don’t cut that hair
Your mom busted in and said, what’s that noise?
Aw, mom you’re just jealous it’s the Beastie Boys

You gotta fight for your right to party
You gotta fight for your right to party

Party
Party

Related posts

Leave a Comment