22. mars – Ikke vær kjedelig!

Hvis du kjeder deg, så er du kjedelig!

“If you’re bored, you’re boring.” Direkte sitat fra Barbara «Cutie» Cooper. Jeg gidder ikke å finne ut hvem hun er eller var, det er kjedelig.

Dette med å kjede seg og miste gnisten reflekterte jeg en del over i går, etter at en god venn fikk latterkrampe etter at jeg hadde sagt at jeg syns det går greit om dagen. Det var visst noe med energien i stemmen min. Eller mangel derpå. «Ja, sett bortsett fra at jeg nesten kjeder meg i hjel, da» føyde jeg til. Og det var da sitatet dukket opp i hodet. «Den som kjeder seg, er kjedelig.» Nå har jeg selvsagt et og annet triks i boka etter utallige år med selvinnvikling, så jeg besvarte den tanken med klar tale: DU er bare en tanke. DU kan holde kjeft. JEG er ikke kjedelig. JEG VET HVEM JEG ER!

Og så gikk jeg direkte videre til supertriks nummer 2 (nr 1 var altså ikke tro alt du tenker), som er å spørre meg selv: HVORFOR kan jeg tro på at jeg IKKE er kjedelig? Denne teknikken er tusen ganger bedre enn metoden med å gjenta «Jeg er ikke kjedelig» foran speilet til det kjedsommelige. Bare finn svar på spørsmålet. Hva er bevis som taler for at påstanden er sann? «Jeg er ikke kjedelig!»

I går mimret jeg om min tidligere leilighet, og mens jeg bladde gjennom gjesteboka, så på gamle bilder und so weiter, så fant jeg også en video fra mars 2016. Søsteren min og jeg har rett og slett filmatisert noen av Nils-Fredrik Nielsen sine praktfulle «Tristesser i utvalg». Vi har kalt filmen «Tristesser på kamera – en film av Vivian og Marianne.» De utvalgte tristessene er:

  • Når ingen orker å ta i deg, er det et fremskritt å bli slått ned på åpen gate.
  • Sommeren sto for døra, som var låst.
  • Det er vanskelig å være likegyldig til menneskelig lidelse, men det går.
  • Han lå syk, første dagen på rad.
  • Hun var festens midtpunkt til de grader at radien aldri krympet.
  • Den som kaster den første sten, har i hvert fall et snev av originalitet.
  • Samfunnet er så klokt innrettet, at de som har minst å si, har færrest å snakke med.

Åpningsbildet er svart, for dette er unektelig svart humor. Men snart dukker Vivian og jeg opp, in characters.

Jeg fremlegger bevisgjenstand A (filmklipp) til fremme for påstanden «Ikke kjedelig».

Tips 3 er å ikke bry deg om hva andre måtte tenke om deg. Det er din egen anerkjennelse du bør hige etter. Jeg må si at bevisgjenstand A var tilstrekkelig til å trekke en konklusjon for mitt vedkommende. Hurra, jeg har underholdningsverdi for meg selv! Det gir dessverre ikke noe mer enn kortvarig tilfredsstillelse, for det medfører at sitatet er usant.

Det må finnes andre grunner til at jeg kjeder meg enn at jeg er (i egne øyne) kjedelig. Kjeder du deg også? Vel, det er i hvert ikke fordi DU er kjedelig. Så hvorfor kjeder vi oss egentlig?

Det er kanskje den største påskenøtten i 2021, spør du meg.

Det er i hvert fall umulig å kjede seg mens man ser på denne musikkvideoen med artisten Sia, der 11-årige Maddie Ziegler leverer en helt vanvittig kul danseprestasjon. Jeg syns hun speiler godt hvor koko man kan bli av å kjede seg. Men kjedelige er vi ikke. Det er bare å svinge seg i lysekrona.

Chandelier – Sia

Party girls don’t get hurt
Can’t feel anything, when will I learn?
I push it down, push it down
I’m the one «for a good time call»
Phone’s blowin’ up, ringin’ my doorbell
I feel the love, feel the love

One, two, three, one, two, three, drink
One, two, three, one, two, three, drink
One, two, three, one, two, three, drink
Throw ’em back ’til I lose count

I’m gonna swing from the chandelier
From the chandelier
I’m gonna live like tomorrow doesn’t exist
Like it doesn’t exist
I’m gonna fly like a bird through the night
Feel my tears as they dry
I’m gonna swing from the chandelier
From the chandelier

But I’m holding on for dear life
Won’t look down, won’t open my eyes
Keep my glass full until morning light
‘Cause I’m just holding on for tonight
Help me, I’m holding on for dear life
Won’t look down, won’t open my eyes
Keep my glass full until morning light
‘Cause I’m just holding on for tonight, on for tonight

Sun is up, I’m a mess
Gotta get out now, gotta run from this
Here comes the shame, here comes the shame

One, two, three, one, two, three, drink
One, two, three, one, two, three, drink
One, two, three, one, two, three, drink
Throw ’em back ’til I lose count

I’m gonna swing from the chandelier
From the chandelier
I’m gonna live like tomorrow doesn’t exist
Like it doesn’t exist
I’m gonna fly like a bird through the night
Feel my tears as they dry
I’m gonna swing from the chandelier
From the chandelier

But I’m holding on for dear life
Won’t look down, won’t open my eyes
Keep my glass full until morning light
‘Cause I’m just holding on for tonight
Help me, I’m holding on for dear life
Won’t look down, won’t open my eyes
Keep my glass full until morning light
‘Cause I’m just holding on for tonight
On for tonight, on for tonight

‘Cause I’m just holding on for tonight
Oh, I’m just holding on for tonight
On for tonight, on for tonight
‘Cause I’m just holding on for tonight
‘Cause I’m just holding on for tonight
Oh, I’m just holding on for tonight
On for tonight, on for tonight

Related posts

Leave a Comment