14. mars – Gjør noe!

Det nytter ikke å sitte og vente på motivasjon til å gjøre det. Hvis jeg bare skulle rydde når jeg var motivert, for eksempel, så ville leiligheten stort sett ha minnet om en krigssone. Noen ganger hvert halvår hadde den den sett ut som den var klar for visning.

Hvis jeg bare skulle skrive når jeg var motivert, så hadde jeg ikke skrevet så ofte.

Hvis jeg bare skulle øve når jeg var motivert, så hadde jeg ikke øvd så ofte.

Hvis jeg bare skulle trene når jeg var motivert, så hadde jeg aldri trent.

Hvis jeg bare skulle stå opp når jeg var motivert, så….

Ja, dere skjønner tegninga.

På jobb har jeg i mange år vært interessert i temaer som selvledelse, motivasjon, viljestyrke, mål, få ting gjort, utarbeide gode vaner, oppnå resultater, egenrefleksjon, justering av plan og feiring av oppnådde mål. Jeg er tilsvarende opptatt av balansen mellom å yte og å nyte, jeg har stor tro på at vi alle får det bedre hvis vi gir mer faen, og jeg går på foredrag og leser bøker med dette som tema.

To gode bøker som jeg stadig vender tilbake til!

Sarah Knight lærer bort kunsten å bry seg mindre og samtidig få mer ut av livet. Mark Manson gir oss «en uventet tilnærming til å leve et godt liv». Det handler nemlig ikke om å gi totalt f, det handler om å gi f i det som er uvesentlig for å ha overskudd, tid og energi til å bry seg om og med det som er viktig.

Jeg følger også Mark Manson på Instagram. Og nå hadde han en post om nettopp dette «The Do Something Principle». Jeg og en tidligere kollega har holdt flere foredrag om dette. Når du GJØR, så kommer motivasjonen! Hvorfor? Fordi du ser at du kan! Det fordrer selvfølgelig at du setter deg små nok mål, som du faktisk kan mestre. Men alle konkrete handlinger du kan ta, som får deg nærmere der du vil være, vil gi mestringsfølelse og motivasjon til å fortsette med neste handling.

Det er lett å bli tafatte når vi føler at vi ikke har noe som helst overskudd eller vilje/lyst til å ta tak i noe som trengs å tas tak i. Men hvis vi bare GJØR NOE, så kan alt endre seg.

Selv om det kun var meg og Hjerte tilstede på festen i går kveld, så bærer leiligheten preg av det. Føler jeg meg veldig motivert for å rydde nå? Nei. Skal jeg gjøre det likevel? Ja. Hvorfor? Fordi tanken på å komme i gang er så veldig mye verre enn å faktisk gjøre det. Høy musikk på ørene, gode lukter, rene flater, det er jo ganske deilig. Og jeg vet at når jeg har fått det rent og ryddig igjen, så frigjøres energien fra å gå og føle at jeg burde burde noe, til å kjenne etter hva jeg virkelig har LYST til å gjøre i dag. Dessuten slipper jeg å lide under «CHAOS»-syndromet (Can´t Have Anyone Over), det er som de sier «Ingen har noengang angret på en husvask.»

Uansett hva det er du ønsker deg. Hvis du venter på motivasjon til å komme i gang; slutt med det. Start gjerne med baby steps, men kom i gang. Sjekk om formelen virker.

Gjør noe!

Fremhevet bilde av Johnson Wang og lastet opp fra Unsplash

PS! Denne sangen er spesiell for meg, da jeg forbinder den med deltakelse på Unleash The Power Within-seminar med Anthony Robbins. Det er fantastisk hvordan musikk kan fungere som ankere til ulike sinnstilstander. Til alle disse stemmene i hodet som sier at jeg ikke trenger å komme i gang riktig ennå? I’m gonna fight ’em all / A seven nation army couldn’t hold me back 🙂

PS2! Når jeg søkte opp White Stripes fant jeg også deres coverversjon av Jolene med Dolly Parton. Legger ved den også, den blir definitivt med i lydbildet mitt i dag. Skiiiitlei av låta, men denne versjonen? Jeg er fan igjen!

Seven Nation Army – The White Stripes

I’m gonna fight ’em all
A seven nation army couldn’t hold me back
They’re gonna rip it off
Taking their time right behind my back
And I’m talking to myself at night
Because I can’t forget
Back and forth through my mind
Behind a cigarette

And the message coming from my eyes
Says, «Leave it alone»

Don’t wanna hear about it
Every single one’s got a story to tell
Everyone knows about it
From the Queen of England to the Hounds of Hell
And if I catch it coming back my way
I’m gonna serve it to you
And that ain’t what you want to hear
But that’s what I’ll do

And the feeling coming from my bones
Says, «Find a home»I’m going to Wichita
Far from this opera forevermore
I’m gonna work the straw
Make the sweat drip out of every pore
And I’m bleeding, and I’m bleeding, and I’m bleeding
Right before the Lord
All the words are gonna bleed from me
And I will sing no more

And the stains coming from my blood
Tell me, «Go back home»

Related posts

Leave a Comment