13. mars – Oppadgående rus

Denne uken har to nære venninner av meg hatt bursdag. Den ene er jeg i en slags kohort med, den andre treffer jeg på Teams.

Herlighet, så stusselig bursdagsfeiring i koronatime er, sammenlignet med bursdagsfeiring i «normale» tider. Men stusselig doesn´t cut it! Vi bestemte oss for at vi skulle feire bursdagsbarnet skikkelig (hun og jeg gjorde), så i går troppet jeg opp med rekvisitter, gaver og feststemning. Jeg møtte også… feststemning!

Til å være to halvgamle kjerringer, så kan vi jammen throw a party i eget selskap. Av og til minnet vi meg om Jennifer Saunders og Joanna Lumley (Absolutely Fabulous). Vi så på The Voice, fy fader for et nivå det er i år. Og vi hadde løftet programmet «Sofa» til nye høyder» hvis noen hadde giddet å filme oss. Når duoen og dama sang «Whiskey Lullaby», ble vi begge helt bergtatt. «She put that bottle to her head and pulled the trigger. And finally drank away his memory.”

Etterpå shaka vi til 2Pac og Bigge, med partyhatter på hodet selvfølgelig. «Skal vi åpne en klubb i Oslo, som spiller vår musikk?» spurte venninna mi. Og jeg var selvfølgelig helt med på det. Vi diskuterte beliggenhet, aldersgrense osv. Og så ble vi rimelig nedslått av å tenke på at så få virkelig føler denne musikken slik som vi (nokså paradoksalt og ganske så uberettiget) gjør. «Kanskje vi skal brevveksle med noen gangster-rappere i fengsel», foreslo jeg.

«Nei, det gidder jeg ikke», sa bursdagsbarnet. «De blir jo bare knærta med en gang de slipper ut». «Jeg hadde i grunn ikke så langsiktige planer med dem», insisterte jeg. «Trodde du som er sånn mindfulness-instruktør, forstår verdien av her og nå, og ikke lever i fremtiden»? Nei, brevveksling med innsatte i USA kom ikke på tale. Men vi lo så mye at hvis noen hadde hørt oss, så hadde vi sannsynligvis blitt sperra inne et sted vi også.

Vi må være mer ÅPNE, ikke sant? Slutte å overanalysere alt! Shake it till you make it og sånn der ting! Å, ja. Livsvisdommen strømmet på som en utømmelig kilde fra et velvillig univers.

Det var en knall bursdag. Da jeg dro derfra, følte jeg meg yngre enn dag jeg kom.

I dag har jeg feiret en annen venninne (bursdag dagen før gårsdagens jubilant) på Teams. Hun og ektemannen på sitt kjøkken, jeg i min stue. Champagnen strømmet i begge leirene. To timer senere sitter jeg her, da. På oppadgående rus. Aleine i stuggu.

Tidligere i dag var jeg en tur i Ekebergparken sammen med en tredje venninne. Vi lo til vi tisset på oss vi også, spesielt da venninna mi fortalte om hva som kreves av en forelder for å følge barnet sitt på ridetrening. Visste du at forelderen må LØPE ved siden av hesten (med barnet oppå), for eksempel for å lære å gå fra trav til galopp? Det vil si hesten traver på kortsiden, og så er det FULL GALOPP hele langsiden, med mor heseblesende på slep, en liten pause på kortsiden og så FULL GALOPP igjen hele langsiden, og dette gjentas 3 runder? «Kunne du ikke bare slippe tauet?» lo jeg. Men det var visst farlig, det. Det utløste koronahoste og det som verre er på venninna mi. Jeg datt av stolen av historien av latter.

Vi fant oss en plass på Ekebergrestauranten, drakk både medbragt Kaffe Mocha og te, så på folk som kom og gikk, skravla og lo og jeg tenkte bare: snakk så mye dritt dere vil om bortskjemte kvinner og hvordan vi stryker hverandre med hårene og skriver «fina», vi er faen meg verdt hvert eneste kompliment. Gode venninner er gullere enn gullest. Ikke på bekostning av menn. Bare ved siden av. Gode venninner er gull.

På Ekebergturen møtte vi tilfeldigvis nær familie til en eks, et av de mer traumatiske bruddene jeg har opplevd i livet mitt. Jeg var usikker på om de ville kjenne meg igjen, det er tross alt ca 18 år siden vi så hverandre sist. Men de stoppet, de pratet, de sa det var koselig å se meg og de ba meg hilse foreldrene mine. De oppdaterte meg på den yngre generasjonen (som var små barn da jeg var involvert), og de ga meg en FØLELSE av at alt er tilgitt, alt er OK. Jeg svevde litt over bakken resten av turen.

Nå er jeg litt brisen, jeg tror det er første gang på ett år. Brisen og håpefull. Mer enn på ett år.

Gratulerer med dagen alle sammen. Uansett hva anledningen er. Gratulerer med dagen!

Og siden jeg plutselig føler meg så håpefull, så har jeg bare én bønn til universet. Bare send noen hit som vil forstå.

Someone Who’ll Get It – Highasakite

Send somebody to me alive
Send somebody vital
Send someone not likely to die
Send someone who’s vital
Send a fighter
Send a fighter

Send somebody to me tonight
Send somebody bolder
Send someone not likely to break
Send someone who’s older
Send a soldier

Tonight is all you got to go with me
There’s no more everyday
Tonight is all, today is over
There’s no more everyday
Send a soldier

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it

Send somebody out of his mind
Send a god damn leader
Send someone not psycho polite
Send some god damn freedom
Someone breathing

Tonight is all you got to go with me
There’s no more everyday
Tonight is all, today is over
There’s no more everyday
Send a soldier

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it

Send a soldier

Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
Someone who’ll get it
That’s all

Send a soldier

Related posts

Leave a Comment