21. februar – Bør ikke se på fortiden med dagens briller?

Jeg sto på badet og pusset tennene. Rod Stewart kom på radioen med «Tonight´s the night». Jeg har aldri likt den sangen, derfor har jeg ikke tenkt over teksten. Men nå sto jeg der og pusset og hadde ikke annet å gjøre.

For en sleezy type, tenke jeg først. Og så satt jeg tannkremen i halsen. “Let me pour you a good long drink”. “Don´t deny your man´s desire”. «Don’t say a word my virgin child”.

På bildet (fra musikkvideoen) demonstrerer han hvordan hun skal spre vingene og la han komme inn, før han tar dette jomfrubarnet trygt i hånden og leder henne opp til sengen hans.

«Well, take a look at her hair, it’s real
And if you don’t believe what I say, just feel
Gonna lock her up in a trunk
So no big hunk can steal her away from me»

Cliff Richard, i sangen Living Doll

David Letterman er i hardt vært om dagen etter at det har blusset opp en gammel video fra da Jennifer Aniston besøkte talkshowet, og han suttet på håret hennes under intervjuet. Han hadde kanskje hørt på Cliff Richard? Måtte sjekke for seg selv at håret på denne dukken var ekte? Jeg har sett hele klippet, det er ekkelt. Når han etterpå gir Aniston en serviett som hun kan tørke håret med, fortsetter han med at hvis det var ubehagelig for henne, så var det verre for han, fordi hun skrek og skremte han da han nærmet seg. Det ender med at hun sier unnskyld for det.

I Baby it´s cold outside synger jenta: « My mother will start to worry” og sier nei igjen og igjen. Mannen synger: «How can you do this thing to me?” “I´ll put some records on while I pour (drinks)”. “No cabs to be had out there”. Når hun avslutter med at han er pushy, svarer han med at han liker å tenke på seg selv som opportunistisk.

Hva er greia med å fremstille det som at det er mannen som maser og maser, og kvinnen (evt. jomfrubarnet eller dukken) som må overtales?

Et lite tips: SHE´S NOT THAT INTO YOU!

En mann trenger ikke å gjette på om en kvinne har lyst på sex, vel? Og hvis det kreves så mye overtaling, så anbefaler jeg å la dukken gå ut i verden med det pene smilet sitt og be til høyere makter om at hun kan komme til å klare seg uten din guiding.

Jeg byttet kanal, orket ikke mer Rod Steward. Og der rappa Cardi B (feat. Megan Thee Stallion) teksten til WAP. «In the lyrics, Cardi and Megan discuss how they want men to please them, using several sexual references.» Sangen er mildt sagt drøy, men jeg liker at den på ingen måte gir inntrykk av at Cardi B´s sexliv er prisgitt overtaling fra en mann til å gjøre noe hun egentlig ikke har lyst til.  

Det var i kommentarfeltet til David Letterman-videoen at jeg leste at vi ikke bør se på fortiden med dagens briller. Og så tenkte jeg at vi bør jammen ikke se på nåtiden med fortidens briller heller.

Det var bare det.

PS! La oss si at det er humor i tekstene over. Jeg syns den er litt vanskelig å finne, men med fortidens briller er det kanskje åpenbart, hva vet jeg? Cliff Richard mente sikkert ikke at han skulle låse jenta inne i en «trunk». Kari Bremnes bruker også humor når hun formidler historien om en kvinne det åpenbart har klikka for. Vi skjønner at det ikke går an å oppføre seg sånn. Litt som i Farlig Begjær, der Michael Douglas har en affære med Glenn Close, og vi – til tross for at vi syns han er teit for å ha bedratt kona – sympatiserer med Douglas, da Close blir klin kokos og blant annet koker kaninen hans.

Mann på rommet – Kari Bremnes

Mona, æ har funnet mæ en mann
Skulle sekkert sagt det te dæ før
Fikk mæ bare ikkje te å si det
Absolutt på tide at æ gjør
Du høre, æ har funnet mæ en skatt
Veit at har han kommet førr å bli
Trur det e litt tili med besøk
Først må han få sove, endelig

Kjære Mona, bli ikkje nervøs
Neida, æ går ikkje på en smell
Lærte mæ ei lekse, ikkje sant
Lar mæ ikkje gruse en gang tel
Denne gangen så æ ka som kom
Det va han som trudde det blei lett
Trudde vesst han bare kunne gå
Etter at han hadde spist sæ mett

Mona d’e vidunderlig å se
Korsn han forandres dag for dag
Virke som han skjønne kor han e
Og ka det vil si å vær i lag
Kjærlighet ska koste ikkje sant
Kommer ikkje gratis på ei fjøl
Han må bare få det inn med skjei
Det han ikkje skjønne a sæ sjøl

Mona, han får både mat og vann
Ja, og æ har skaffa han Sobril
Har han på et eget lite rom
Der kan han få gjøre som han vil
Visse ting må modnes i en mann
Visse ting må roe sæ litt ned
Trur det e litt tili med besøk
Mona, alt e gjort i kjærlighet

Related posts

Leave a Comment