8. februar – Tantekjærlighet

De siste søndagene har vi møttes til familieprat på Teams. Og i går hadde søsteren min forberedt en bildequiz. Alle bildene var av familien i ulike situasjoner, og spørsmålene lød for eksempel «Hvor og når?» Det var en koselig måte å ha quiz på, syns jeg. Tror jeg kan gjøre noe tilsvarende med venner. Mimre sammen over gamle bilder, det er kvalitetssamvær!

Det var i hvert fall da jeg fikk dette glade gjensynet med bildet fra 2005, som viser meg og mine to nieser i et tre på Hvervenbukta.

Altså!!!! HVOR SØTE GÅR DET AN Å BLI????

Det å være tante til disse to, det står på listen over ubetingede gleder i livet. Ubetinget glede og ubetinget kjærlighet. Og det å ha vært tante til disse som små, uten å ha egne barn å ta meg av, det har kanskje gitt meg enda flere muligheter til å feire tanterollen? For det er kanskje ikke en tilfeldighet at når jeg har vært sammen med vennepar med barn, så er det jeg som har vært ivrigst til å være med på leken, mens foreldrene gjerne har tatt seg en pause (les: benyttet anledningen til å besvime litt).

Jeg ville aldri gått glipp av en sjanse til å henge med disse to gjennom oppveksten eller i dag. Jeg ville aldri sagt nei til å bli med og bade en gang til. Jeg ville alltid ha puslet puslespillet på nytt eller lest boken igjen og selvfølgelig hørt Rosa Helikopter bare én gang til. De ville selvfølgelig alltid få være oppe myyyye lenger enn sengetid. Og jeg har alltid kunne gjøre dem flaue uten at de hater meg for det etterpå. Jeg har aldri trengt å tenke på oppdrageransvar (mang en gang har søsteren ristet på hodet av mine «livsråd» – men dog er mormor hakket verre enn meg, med sitt gullkantede «lettere å få tilgivelse enn tillatelse»-type råd.)

Etter hvert har disse knøttene blitt unge voksne, og det er mulig at alle tenker sånn om sin egen familie, men det er ingen som har like mye rett som meg når jeg sier at niesene mine er de snilleste, klokeste, modigste, morsomste, mest omsorgsfulle og vakreste vesener som finnes.

Selv har jeg hatt mest kontakt med én av mine tanter gjennom oppveksten (de andre har bodd langt unna), og jeg husker særlig en periode i min ungdom da jeg besøkte henne hyppig – og jeg storkoste meg mens vi så på MTV sammen med like stor interesse. Eller jeg satt på med henne i bilen og musikken var på full guffe og gassen var klemt i bånn, og samtalene gikk om alt og ingenting. Selv om vi ikke ses veldig ofte, vet jeg at hun alltid er der. Og interessert og tilstede når vi møtes. Til jul i år fikk jeg en litt annerledes bok som jeg hadde forsøkt å få tak i selv uten å lykkes, uten at hun visste at jeg ønsket meg den. Det må jo være noe spesielt med tanter?

Det er skikkelig koselig å ha en tante som alltid er der og uttrykker hvor mye familien betyr. Sånn sett har jeg vært heldig.

Og ekstra heldig fordi jeg får lov til å være en selv også.

Rosa helikopter – Peaches

I en rosa helikopter
Ska jag flyga hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag till dig varje dag
I en rosa helikopter
Hela vägen hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag genom stjärnorna till dig

Ligger vaken i min säng mitt i natten och drömmer om dig
Jag har känt att mina drömmar sviker mig
Ligger ensam i mitt rum, bara längtar och tänker på dig
Åh, jag vet vad jag vill
Jag vill upp till himlen en gång till

I en rosa helikopter
Ska jag flyga hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag till dig varje dag
I en rosa helikopter
Hela vägen hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag genom stjärnorna till dig

Kommer tidigt till plugget, lika bra när man känner såhär
För jag ville bara se om du redan var där
När vi hade geografi, ja, då satt du och väntade på mig
Åh, jag vet vad jag vill
För jag vill upp till himlen en gång till

I en rosa helikopter
Ska jag flyga hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag till dig varje dag
I en rosa helikopter
Hela vägen hem till dig
I en rosa helikopter
Ja, då flyger jag genom stjärnorna till dig

I en rosa helikopter
Jag ska flyga hela vägen hem till dig
Till dig, till dig
I en rosa helikopter
Jag ska flyga hela vägen hem till dig
Till dig, till dig

Related posts

Leave a Comment