14. januar – Ganske heit mann

Uansett om du har sett The Bridgertons eller ikke på Netflix, så har du sikkert sett bilder av skuespiller Regé-Jean Page og kanskje lest om de ulike reaksjonene på at serieskaperne har castet en svart mann i rollen som hertug i London tidlig på 1800-tallet. Serien har også, blant andre, castet en svart kvinne i rollen som dronning Charlotte.

Det går ikke an!!! roper enkelte røster. Det fantes ikke svarte hertuger og dronninger i England på den tiden!!! (Og det har de dessverre rett i, se historie).

Serieskaperne har ganske enkelt svart at de har castet de beste skuespillerne til rollene, uavhengig av hudfarge. Og at så langt viser seertall fra 63 millioner husholdninger at det ikke er særlig mange som finner det problematisk. Og la meg bare si, at jeg syns det er befriende.

Jeg anfører at det går an å tenke utenfor boksen og fremlegger bevisgjenstand A; en vitenskapelig Facebook-test som ga meg det etterlengtede svaret på hvordan jeg ville sett ut som mann. Jeg vet ikke med dere, men jeg syns noe har skurret når jeg har testet det samme på SnapChat. Dette ser mye mer riktig ut.

Jeg tviler ikke et sekund (!) på at det er akkurat sånn jeg hadde sett ut hvis jeg var mann.

Og hvordan jeg kan vite at dette er en 100 % pålitelig test? Vel, tror du det er tilfeldig at mitt mannsnavn, Mariannenando, inneholder ordet «and»? (Alle som kjenner meg vet at badeender har blitt en del av min identitet.)

Eller at Mariannenando med et håndkle lett henslengt over skuldrene er klar for et bad, akkurat som badenymfen meg eller en badeand?

Trodde ikke det, nei.

If I were a boy – Beyoncé

If I were a boy, even just for a day
I’d roll outta bed in the mornin’
And throw on what I wanted, then go

Drink beer with the guys
And chase after girls
I’d kick it with who I wanted
And I’d never get confronted for it
‘Cause they’d stick up for me

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man

I’d listen to her
‘Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted
‘Cause he’s taken you for granted
And everything you had got destroyed

If I were a boy
I would turn off my phone
Tell everyone it’s broken
So they’d think that I was sleepin’ alone

I’d put myself first
And make the rules as I go
‘Cause I know that she’d be faithful
Waitin’ for me to come home, to come home

If I were a boy
I think I could understand
How it feels to love a girl
I swear I’d be a better man

I’d listen to her
‘Cause I know how it hurts
When you lose the one you wanted (wanted)
‘Cause he’s taken you for granted (granted)
And everything you had got destroyed

It’s a little too late for you to come back
Say it’s just a mistake
Think I’d forgive you like that
If you thought I would wait for you
You thought wrong

But you’re just a boy
You don’t understand
Yeah, you don’t understand, oh
How it feels to love a girl, someday
You’ll wish you were a better man

You don’t listen to her
You don’t care how it hurts
Until you lose the one you wanted
‘Cause you’ve taken her for granted
And everything you have got destroyed

But you’re just a boy

Related posts

Leave a Comment