7. januar – Hvis du vil utvide din verden

Nå som vi har vært litt inne på temaet glede og lidenskap, er du bevisst på hva som virkelig interesserer deg? Hva du syns er spennende? Det høres kanskje litt selvfølgelig ut, men gjennom mange års arbeid med meg selv og andre i forhold til kartlegging av interesser og motivasjon, gjetter jeg på at det er mange flere der ute som har et ganske passivt forhold til det.

Det finnes seriøse metoder for å kartlegge, selvfølgelig. Dette tipset som jeg nå skal dele med dere, fikk jeg av en kvinne som ble drittlei av hjemmekontortilværelsen, og som savnet å kunne reise lenger enn mellom kjøkken og stue. Gjennomføring krever at du har noen kroner til overs, og at du kan komme deg trygt til Narvesen ved Hotel Continental.

Narvesen har Norges største utvalg av magasiner, og akkurat denne butikken har blitt utvidet til flaggskipbutikk, med mer enn 200 kvadratmeter med blader og bøker. Ifølge eier Reitan skal du finne over 2000 blader i hyllene.

Når du står der, omgitt av det enorme utvalget blader, hvilke blader tiltrekkes du av? Kan du ikke fysisk komme deg til akkurat denne butikken, kan du finne en annen, eller kjøpe magasiner på nett. Men det er noe eget å være midt blant tusenvis av blader med ulike forsider og fengende overskrifter.

(Ikke gå i fella som meg, og bli tiltrukket av julemarsipanen på halv pris).

Får du lyst å lese mer om båt, data, familie, film eller fly? Eller foto, håndarbeid, helse, hobby, hus & hjem, jakt & fiske? Kjendiser, klima, natur, kunst og kultur, kryssord, design eller livsstil? Lyd, musikk, mat & drikke, mote, motor eller økonomi? Reise, sport, tatoveringer eller vitenskap/historie?

Kvinnen jeg fikk tipset av, hadde blant annet kjøpt National Geographic Traveller og jeg fikk bla gjennom det for en kort escape fra Corona Prison. Herlighet, bare det å sitte en liten stund og drømme om fjernere destinasjoner enn sin egen inngangsdør, gjør jo underverker.

Dette er årets ferskeste utgave. Selv om jeg aldri hadde åpnet bladet, ville det gitt meg både håp og glede å se forsiden. «The 35 most incredible places for travel in 2021 & beyond». Som om det å reise i 2021 er en selvfølge! Som at verden snart er tilbake til normalen! Selv om jeg ikke har noen reiseplaner, bare det å lese at jeg potensielt kan bryte brød med gjetere i Frankrike, eller dykke på rev i Indonesia, gjør godt. Ikke at jeg dykker på rev. But still.

Eller hva med å finne tilbake til barndommens gleder?

Blocks er et magasin rettet mot voksne legofans. Lego har visstnok aldri vært mer populært, og det skjønner jo en pusler som meg selv. What´s another year….?

Uansett, når tilværelsen synes litt trang og alt er døllt, så kanskje en tur til Narvesen ved Hotel Continental kan gjøre at verden åpner seg opp litt igjen. Plukk med noen magasiner som du naturlig tiltrekkes av, og se om du ikke også – slik det skjedde med meg – husker at det var en gang at du interesserte deg for noe annet enn valget i USA, smittetall og skjerpede retningslinjer.

Det sies at det tar 10 000 timer å bli skikkelig god på noe. Jeg tror og håper at Coronakrisen er over om 10 000 timer. Men kanskje du oppdager en ny hobby som du vil fortsette med, eller kanskje til og med en ny yrkesretning? Du vet – den dagen pandemien er over.

For alle pandemier har hittil alltid gått over til slutt.

Du finner blader som skriver om sånt også <3

10,000 Hours – Justin Bieber, Dan + Shay

Do you love the rain? Does it make you dance
When you’re drunk with your friends at a party?
What’s your favorite song, does it make you smile?
Do you think of me?

When you close your eyes, tell me, what are you dreamin’?
Everything, I wanna know it all

I’d spend ten thousand hours and ten thousand more
Oh, if that’s what it takes to learn that sweet heart of yours
And I might never get there, but I’m gonna try
If it’s ten thousand hours or the rest of my life
I’m gonna love you (ooh, ooh ooh, ooh, ooh)

Do you miss the road that you grew up on?
Did you get your middle name from your grandma?
When you think about your forever now, do you think of me?

When you close your eyes, tell me, what are you dreamin’?
Everything, I wanna know it all

I’d spend ten thousand hours and ten thousand more
Oh, if that’s what it takes to learn that sweet heart of yours
And I might never get there, but I’m gonna try
If it’s ten thousand hours or the rest of my life

I’m gonna love you (ooh, ooh ooh, ooh, ooh)
I’m gonna love you (ooh, ooh ooh, ooh, ooh)

Ooh, want the good and the bad and everything in between
Ooh, gotta cure my curiosity
Ooh, yeah

I’d spend ten thousand hours and ten thousand more
Oh, if that’s what it takes to learn that sweet heart of yours (sweet heart of yours)
And I might never get there, but I’m gonna try
If it’s ten thousand hours or the rest of my life

I’m gonna love you (ooh, ooh ooh, ooh, ooh)
I’m gonna love you (ooh, ooh ooh, ooh, ooh)
Do you love the rain, does it make you dance?
I’m gonna love you (I’m gonna love you)
I’m gonna love you

Related posts

Leave a Comment