1. januar – Here´s to us!

Jeg har sluttet å tro at «neste år» skal bli bedre. Faktisk har jeg innsett at jo eldre jeg blir, jo mer sannsynlig er det at alt bare blir verre og verre. Det eneste som kan bli bedre, er min evne til å takle det som skjer, hvorav mye uansett er langt utenfor min kontroll. Og min evne til å nyte livet PÅ TROSS AV alle utfordringer og smerter det byr på.

Denne graffitien ble til da jeg og en kollega hadde med en gjeng ungdommer fra Mestring og Arbeid til Torshovparken. En skremmende tanke for noen, og en trøst for andre.

Vissheten om alt det forferdelige som hele tiden skjer og som skal skje – med oss selv og andre – er en ubarmhjertig del av det å være menneske. Det å stå han av, uansett hva som rammer, krever av og til utenomjordiske krefter.

Jeg har byttet ut jakten på lykke med jakten på mening. Jeg må holde på med noe meningsfullt, og så kommer det kanskje noen lykkeblikk i ny og ne. Hva som gir mening kan endre seg over tid. Men det er lettere tilgjengelig for meg, enn «lykke».

Glede er hverdagsvarianten av lykke, og den skal jeg oppsøke så mye jeg klarer i 2021. Jeg vet ganske mye om hva som gjør meg glad, det rare er at jeg av og til likevel ikke gjør de tingene.

Jeg tror kanskje at nøkkelen til å ha det best mulig, er at jeg klarer å forholde meg til all jævelskapen fjernt og nært, samtidig som jeg oppsøker gleden aktivt. Og ikke minst at jeg tillater meg å glede meg over noe som helst, midt i stormen av pandemier og egne og andres personlige tragedier.

At det er enkelt? Nei.

Gir det mening? For meg, ja.

Skål, mine venner. For oss. For uansett hva.

(Og hvis du har noe eller noen som gjør livet ditt surt akkurat nå, så anbefaler jeg singalong – eller skrik-along på 2:28. Jeg dedikerer den til Covid-19.)

Here´s to us – Halestorm

We could just go home right now
Or maybe we could stick around
For just one more drink, oh yeah
Get another bottle out
Lets shoot the shit
Sit back down
For just one more drink, oh yeah

Here’s to us, here’s to love
All the times that we fucked up
Here’s to you, fill the glass
‘Cause the last few days have kicked my ass
So lets give ’em hell
Wish everybody well, here’s to us, here’s to us

Stuck it out this far together
Put our dreams through the shredder
Let’s toast ’cause things got better
And everything could change like that
And all these years go by so fast
But nothing lasts forever

Here’s to us, here’s to love
All the times, that we messed up
Here’s to you, fill the glass
‘Cause the last few nights have kicked my ass
If they give ya hell
Tell em to go fuck themselves, here’s to us, here’s to us

Here’s to all that we kissed
And to all that we missed
To the biggest mistakes
That we just wouldn’t trade
To us breaking up
Without us breaking down
To whatever’s comin’ our way

Here’s to us, here’s to love
All the times that we fucked up
Here’s to you, fill the glass
‘Cause the last few days have kicked my ass
So lets give ’em hell
Wish everybody well

Here’s to us, here’s to love
All the times, that we messed up
Here’s to you, fill the glass
‘Cause the last few nights have kicked my ass
If they give ya hell
Tell em to go fuck themselves, here’s to us, here’s to us (Go fuck themselves)
Here’s to us, here’s to us
Here’s to us, here’s to us
Here’s to us, here’s to love
Here’s to us, wish everybody well
Here’s to us, here’s to love
Here’s to us, here’s to us

Related posts

Leave a Comment