Jeg vet hva som er sant!

Jeg kom over påstanden og stoppet opp. Det hørtes så likefrem og greit ut, men noe i meg reagerte. HA! sa en stemme inne i meg. HA HA HA!

Noe er sant i dag, og så er det kanskje ikke sant i morgen. Eller er det sant hele tiden, men jeg ljuger for meg selv halvparten av tiden? Det meste i livet har jeg på stell, men det er noen mønstre som gjentar seg igjen og igjen. Og igjen.

Jeg tror ikke på djevelen. Likevel ble jeg fanget av teksten i låta Cycles:

”See the devil, he learns from your mistakes
Even if you don’t
That’s how he keeps you in cycles, cycles”

Jonathan McReynolds

Hvis djevelen er en metafor for uønsket nå-situasjon, så er det klart at jeg gir fra meg makten til djevelen når jeg gjentar de samme feilene og innarbeider dårlige vaner med slik inderlighet at de snart går på autopilot og jeg ikke engang er bevisst på hva som holder meg fast der jeg ikke ønsker å være.

Og så kommer Catch 22. Halvparten av tiden er jeg akkurat der jeg ønsker å være!

Apropos ”cycles”, så sier min venninne som har studert numerologi, følgende:

I tallrekken av 7 mulige har du fire 8-tall. OMG! Kan være veldig gunstig og viktig for deg å være bevisst på at du fort kan gå i sirkel igjen og igjen.

Jeg tror vel ikke så mye på numerologi heller, men det er jo pussig!
Hun sier videre:

Du har sjeletall 5. Dette er det du føler, som andre kanskje ikke ser:
Din sjel er oppfylt når du har frihet til å komme og gå som du vil.

Da hele familien sjekket inn på flyplassen i Miami for et par dager siden, oppdaget vi at jeg hadde et tomt sete ved siden av meg på flyet, og noen sa de skulle krysse fingre for at det kom en veldig, veldig kjekk mann jeg kunne konversere med og sove på skulderen til, de 9 timene reisen tok. Men jeg kjente at jeg krysset fingrene for at det ikke kom noen som helst, så jeg kunne boltre meg alene på toseteren.

Jeg vet at det er sant at jeg ønsker en å dele livet med. Og så er det sant at noen ganger ønsker jeg ikke å dele plassen min med noen.

Ærlighet er ikke den aller viktigste verdien for meg. Det høres kanskje likefrem og greit ut det også, men denne sannheten har vært gjenstand for grundig selvransakelse. Jeg skjønner ofte hvorfor jeg velger å lyve til meg selv og hvorfor noen velger å lyve til meg. Og ofte handler det jo om et ønske om å ikke såre eller bli såret.

Ask me no questions, I will tell you no lies. Det er ikke helt det samme som å fortelle sannheten, er det vel. Jeg har oppdaget at når jeg skriver, så stiller jeg meg nye spørsmål og tenker nye tanker. Og det har jeg godt av, tror jeg. Så en liten challenge for det neste året blir å stille meg selv spørsmål og prøve å ikke ljuge for meg selv når jeg besvarer dem. Kanskje jeg blir klok som bare det i 2020?

Har du oppdaget Nomzi Kumalo ennå? Les mer om henne her: http://www.ballade.no/event/nomzi-kumalo/

Jeg ELSKER ELSKER ELSKER hennes første offisielle singel: THE TRUTH.

Nevnte jeg at jeg ELSKER den?

Jeg har vært på konsert med Nomzi tidligere, og nå har jeg sikret meg billetter til første slippkonsert på Herr Nilsen 26. februar 2020.
Fun fact: Gitaristen hennes har vært min gitarlærer!

Og hvorfor fyller den sangen meg med livsbejaende kraft langt inn i sjelen? Jeg er usikker på svaret. Men jeg vet at det er sant.

Både i dag og i morgen.

Nomzi Kumalo – The Truth Lyrics

I switched on the gas
Something is cooking
Without a spoon
What the hell am I supposed to do

The table is laid
Salt in the middle
A cloth with holes and stains
As I wait for you

It is my ambition
To ask you no questions
I don’t care where you’re coming from
I don’t care what you do
I want to start over
Without any fear
Without any hope
Don’t give me hope
I want the truth

The clock never worked
Always on seven
If this were true
Then I would never ever have to move

I fancy this meal
Without any dishes
Maybe that’s because because
I have nothing to lose

It is my ambition
To ask you no questions
I don’t care where you’re coming from
Don’t care what you do
I want to start over
Without any fear
Without any hope
Don’t give me hope
I want the truth

Once again I’m alone
Once again I hear me
Once again I live
My truth

It is my ambition
To ask you no questions
I don’t care where you’re coming from
I don’t care what you do
I want to start over
Without any fear
Without any hope
Don’t give me hope
I want the truth.

Related posts

Leave a Comment