Mariannes Lykkelige Dag

Jeg våknet i skikkelig irritert tilstand. Satt på en passende spilleliste på Spotify (Fuck you-tema) og lot Miley, Carrie, Kesha og Jessie J fylle rommet med sinna stemmer og sinna tekster. Etter søndagsfrokosten sjekket jeg raskt Facebook før jeg skulle ut på tur med søsteren min, og da oppdaget jeg at en av de jeg følger har lagt ut en video der han spiller lystig gitar og synger vakkert om at livet ikke er det verste vi har, og at om litt er kaffen klar.

Jeg var mer i det humøret at livet ikke er det beste vi har, og om litt er kaffen slutt.

Da jeg hørte hans glade sang om livet og gleden og lykken, så var det akkurat som om nervesystemet roet seg litt og jeg tenkte; Ja. Se, det var også en måte å starte dagen på.

Og så lette jeg opp Svantes Lykkelige Dag på Spotify, og reflekterte over at det kanskje vies uforholdsmessig mye tid, energi, og spillelister til the douchebags of this world. Det er det eller kjærlighetssanger, liksom. Eller i hvert fall stort sett sanger om noen som er helt på kanten av et eller annet.

Men hva med de folka, som bare er helt vanlige og redelige og gjør at du godt kan nyte morgenkaffen selv om du nylig har hatt en interaksjon med dem?

Jeg tror ikke jeg selv ville ha lastet ned sangen: ”Det er fint at du er redelig”, så det er kanskje ikke så rart at markedet ikke florerer med slike tekster.

Men hvorfor ikke HYLLE de redelige, i stedet for å la meg irritere av de uredelige?

På turen med søsteren min snakket vi litt om TV-aksjonen, og da sa hun at hun hadde hørt en psykolog fortelle at mennesker som gir mye til veldedighet, ikke nødvendigvis er så snille. De har som regel noe de ønsker å gjøre bot for, mente psykologen.

Det var ikke det at søsteren min og jeg slukte den påstanden rått. Men vi konkluderte med at uansett hvem du er, så kan du ikke kjøpe deg fri fra å være et ålreit og redelig menneske.

Det er fortsatt ikke OK å behandle folk rundt deg som dritt, selv om du har 3 fadderbarn og går med bøsse. Det er fortsatt ikke ålreit å behandle folk rundt deg som dritt, selv om du er ålreit mesteparten av tiden. Og når vi kommer i skade for å behandle folk rundt oss som dritt (det kan skje oss alle), så må vi faktisk si unnskyld og prøve å gjøre det godt igjen hvis vi virkelig vil være ålreite folk.

Jeg kommer nok ikke til å slutte å høre på sinnasanger. Men jeg skal gjøre det til min Life Mission å sette sammen en Spotify-liste som hyller de gode, redelige hverdagsmenneskene.

Eller kanskje bare starte dagen med Svantes Lykkelige Dag litt oftere.

Related posts

Leave a Comment