I´m a lover, not a fighter!

The Joker, noe rosa, Håkon Foss. I den rekkefølgen.

Noen ganger gjør det vondt. Nesten daglig snakker jeg med folk som har måttet revurdere målene sine. Og jeg snakker om kruseduller og fleksibilitet og at det ikke fins noen fasit. Og så vet jeg så inderlig godt hvor vondt det kan gjøre likevel, når nedturene kommer, mestringsfølelsen uteblir og du sitter igjen med følelsen av at ingenting lykkes.

Livet er ikke nødvendigvis så lett. Jeg har akkurat begynt å lære om sorgbearbeiding, og jeg er mildt sagt forbløffet over at dette temaet ikke har fått større plass i min egen eller samfunnets bevissthet. For gjennom livet har vi alle en rekke tapsopplevelser, som det kunne vært greit å ha fått bearbeidet fortløpende. Jeg tror mange følelser blir kategorisert som angst og depresjon, når det egentlig handler om sorg. Mer om det en annen gang.

For akkurat nå må jeg innrømme at det har oppstått et problem. Jeg har innsett at jeg ikke liker å slå folk. I seg selv ikke noe stort tap, kanskje – men når målet er å bli en fighter, så er det en smule uheldig. På boksetreningene har vi den siste tiden begynt å legge vekk bokseputer og mitts, og startet sparretrening. Jeg syns det er litt gøy å bli slått, det er akkurat som om jeg føler at kroppen blir litt strammere for hvert slag jeg tar imot. Men uansett hvor mye motstanderen ypper til det eller boksetrener Kraugerud står på siden og hyler at jeg skal kline tilbake, så blir det ikke mer enn et slapt lite klask.

Den barrieren der skal vi jobbe med, sa Grethe.

En venninne trøstet meg og sa: ”Marianne, you´re a lover, not a fighter!”. JAMMMMEN! JEG SKAL GÅ KAMP I MAI OG IDRIS ELBA SKAL OPPDAGE MEG OG HELE LIVET SKAL BLI PERFEKT HVIS JEG BARE LÆRER MEG Å SLÅSS!!!

Så begynte grininga. Plutselig satt jeg bare på matta og grein.

Grethe var litt alvorlig et øyeblikk. Og så, med de nydelige, mildeste øynene så hun på meg og sa mykt:

”Du skal ikke gå noen kamp du, vettu. Nå skal vi bare gjøre treninga gøy igjen!!”

Å, fy. Den følelsen. Når noen bare ser deg. Elsk på den følelsen!

Å, jada. Grethe taklet følelsesutbruddene mine med stoisk ro…

Og gøy igjen ble det. Tilbake var bokseputer og mitts, tilbake var treningsgleden og plutselig var det noe som ble forløst og slagene var bedre enn på lenge.

Hvorfor gjør jeg dette igjen, måtte jeg spørre meg selv. Sånn helt ærlig. For jeg tror faktisk ikke at Idris Elba kommer til å oppdage meg. Og jeg har ikke tenkt å bli proffbokser. Er ikke det EGENTLIGE målet å komme i form? Er ikke det EGENTLIGE målet å trene noe jeg syns er GØY?

Jeg syns det var så treffende at Cecilie Brækhus fiket til Mikaela Laurèn på mandag. Det var kanskje den endelige bekreftelsen på at jeg rett og slett ikke har det i meg. Jeg for min del syns det er deprimerende lite av den ”sette deg ut av spill gjennom å kysse deg”-teknikken som Mikaela demonstrerte så flott.

Uansett; NEI – jeg har ikke sluttet å trene. Kanskje jeg knuser barrierer og begynner å både kysse og slå folk i tide og utide. Kanskje endrer jeg målet igjen. Men uansett, så fortsetter jeg å trene med fokus på å ha det GØY og at formen skal være betydelig bedre innen mai 2018.

Og siden det krever en del styrke å innrømme nederlag, og så snu det til noe positivt, så endrer jeg også etiketten jeg nettopp satte på meg selv.

I´m a lover AND a fighter.

 

PS! I går trente jeg og Grethe i samme rom som legendariske Jack ”The Joker” Hermansson og Håkon Foss. Det var oss fire, da. Eller det var vel egentlig mest de to. Og så var det oss to i et annet hjørne. Men jeg prøvde å matche mine slag med Hermanssons sine slag (for lydeffekt!), men Grethe lot seg ikke lure. Hu der altså.

Jeg gikk noen uker på Thaiboxing med Håkon Foss som trener, før jeg måtte feige ut pga nakken (selv om det er koselig med nærkontakt, så må jeg bli betydelig sterkere i nakke og skuldre før jeg tåler å bli dratt ned i gulvet etter ørene) – ANBEFALES uansett for alle som er interessert! GØY, GØY, GØY!

”The Joker” trener til MMA-kamp i Brasil. Han skal gruse brasilianske Thiago «Marreta» Santos under Fight Night i São Paulo natt til 29. oktober. Heia, heia!!!

For et nærmere bekjentskap med Hermansson, sjekk ut denne musikkvideoen:

Related posts

Leave a Comment